Utdanningen landskapsingeniør gis i Norge kun ved «Norges miljø- og biovitenskapelige universitet». Utdanningen er en bachelorgrad der kombinasjonen av tekniske og de grønne fagene er sentral. Planlegging, gjennomføring og økonomistyring i prosjekter er også sterkt representert i utdanningen.
Kandidatene som går ut skal ha kunnskap innen mange forskjellige områder. Kandidaten skal virke samlende i et prosjektteam med sin brede kunnskapsbase. Utdanningen gir kompetanse innen utarbeidelse av tegninger, anbudsdokumenter, KS-dokumenter og kontrakter tilpasset utomhusanlegg.
Det brukes i utdanningen forelesere fra universitet samt innleide personer fra næringslivet med spesifikk fagkunnskap på avgrensede områder. Bredden i utdanningen vises ved at bacheloren henter fag fra 4 av NMBU sine 9 institutter. NMBU er også et åpent universitet med tanke på å ta med seg andre interessante emner. Det er ikke uvanlig at en LING-student går ut med flere studiepoeng og bredere kunnskap enn det graden krever.
Obligatoriske emner i utdanningen per 1/08-2023
- Introduksjon til Landskapsingeniørstudiet
- Geologi
- Examen Philosophicum
- Kommunalteknikk
- Vannteknikk
- Anbuds og prosjektdokumenter
- Grunnleggende bedriftsøkonomi
- Introduksjon til jord
- Landskapsplanter, økologi og fysiologi
- Plantekjennskap på landskapsplanter
- Bærekraftig grøntanleggsforvaltning
- Park og grøntanleggsteknikk
- Landskapsprosjekter- gjennomføring og prosjektledelse
- Lanskapsplanter, etablering og skjøtsel
- Plantevern
- Landskapsdata (digitale tegneverktøy)
- Konstruksjonsteknikk
- Bacheloroppgave (15 p)
I tillegg skal det velges 20 valgfrie studiepoeng.
Utdanningen kom til som følge av savnet etter teknisk kompetanse som landskapsarkitektene kan støtte seg på. Med en landskapsingeniør får du personen i midten av arbeidsteamet som evner å se prosjektet fra flere vinkler.
For mer informasjon vil vi henvise til NMBUs sider om landskapsingeniører:
Studentene er også godt kvalifiserte til sommerjobber. Skulle du som arbeidsgiver være interessert i en student til en sommerjobb finner du studieprogrammet under:
Kandidatene kan nås enten ved å kontakte oss i NLI eller ved å sende en mail til studieveilederne på Institutt for landskap og samfunn.
post@ling.no
studieveileder-landsam@nmbu.no