Vi er i gang med planlegging av ny studietur, og håper på å få til ny tur i 2019. Styret i NLI vil derfor fortelle dere litt om vår hyggelige og vellykkede tur til København i 2017.

Dette var vår førstestudietur, og et lite pilotprosjekt for styret sin del. Vi ble en god gjeng på 9 linger som dro nedover tidlig 8. september. Programmet var  fullspekket  med faglig stoff, nysgjerrighet, besøke de danske lingene, god mat og drikke.

Vi startet turen med et besøk til Skovskolen, der de danske lingene holder til. De hadde ordnet et bra program for oss, med diskusjoner om studiene, linger i arbeidslivet og veien videre. I tillegg fikk vi en omvisning på skolen og en super lunsj. Noen av studentene  tok oss med videre til Fredensborg slott, med en nydelig barokkhage.

Resten av fredagen gikk til å komme seg til København by. Der tok vi for oss en del anlegg sentrumsnært, slik som Nørreport stasjon, Torvhallerne, Israels plads og Ørstedsparken. En god middag rundet av den første kvelden.

Lørdagen begynte tidlig, og dessverre med en tung regnsky som skulle henge over oss hele dagen. Dette stoppet selvfølgelig ikke noen ivrige norske landskapsingeniører om å få med seg mest mulig faglig og sosialt. Vi leide sykler og la bak oss en god del kilometer den lørdagen. Første stoppested ble Den Røde Plads og Den Sorte Marked. Et område preget av ulike etnisiteter og religioner. Videre syklet vi Fredriksberg Have, Fredriksberg Slott, Søndermarken og Vestre Kirkegård. Før lunsj fikk vi også med oss taket på Tivoli hotell, Rigsarkivets Grønne Taghave, Kalvebod Brygge, Cykelslangen.

    

Kvelden avsluttet vi på en god restaurant, og fikk oppsummert med at dette hadde vært en fin studietur, mye faglig, god mat og drikke, men ikke minst utrolig hyggelig å dele en sånn opplevelse med andre engasjerte linger.

Denne turen har gjort at vi er innstilte på å få til flere turer, med forhåpentligvis flere linger neste gang. Vi har knyttet sterke bånd på tvers av studiekull, og arbeidsplasser.

STUIDIETUR TIL KØBENHAVN SEPTEMBER 2017
Share

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *