Navn: Shakil Mohammad

Alder: 30 år gammel

Jobb/Studie: Landskapsingeniør hos SWECO på Ski.

Utdannet Landskapsingeniør ved NMBU. Supplert med emner i økonomi og administrasjon ved handelshøgskolen BI.

Tidligere arbeidsgiver Focus Software, Billingstad.

Hvordan er din arbeidshverdag?

Min arbeidshverdag foregår i hovedsak foran en kraftig 19-tommers datamaskin og favoritt programmet AutoCAD Civil 3D.

Jeg startet hos SWECO 1.juli og allerede etter 2 arbeidsdager måtte jeg reise til Bergen for å bli med på et oppstartsmøte for modellering til bybane- prosjektet i Bergen. Dette prosjektet jobber jeg med i dag, men har også en del andre prosjekter som går ved siden av (Ensjø Torg, Haugesund Sykehus, Hvalsbekken i Asker). I tillegg til dette skal jeg jobbe tett mot BIM- gruppen. Der er arbeidsoppgaven min å være et godt bindeledd mellom landskaps- ingeniører/arkitekter og BIM- gruppen.

Ulike prosjekter har ulike problemstillinger, og forskjellige samarbeidspartnere har hver sin måte å jobbe på. Det krever at man raskt kan innstille seg på nytt, og kan jobbe gjennom forskjellige medier som møter, telefoniavtaler, Skype og e-poster. Det er mye som skal gjøres og tidsfrister skal holdes. Det enkleste hadde selvfølgelig vært å rulle på en ball, men det er mye morsommere og spennende om man klarer å sjonglere med flere baller i lufta. En stor fordel med å jobbe i et stort firma som SWECO er at man får jobbe med mye forskjellig, og har et bredt og godt nettverk bak seg.

Hvilke muligheter har landskapsingeniørstudiet gitt deg?

Med tanke på at studiet har er bredt utvalg av fag er det enklere å forstå seg på problematikk hvor det inngår flere disipliner (veg, vann, landskap, geoteknikk osv.). En spesialisering mot landskap har gitt meg unik kompetanse og et godt fundament for å bygge meg selv videre i den retningen jeg selv ønsker.

Er det noen fag fra NMBU som du har hatt spesielt stor nytte av i arbeidslivet?

I mitt tilfelle hadde jeg stor nytte av konstruksjonsfagene. Stadig vekk ser jeg at det å arbeide tverrfaglig mot andre fag blir viktig og nødvendig for fremtidig prosjektering. Samtidig har jeg fått god nytte av vann- teknikk og kommunalteknikk i prosjekt der man ønsker blå/ grønn prosjektering.

 

 

 

Intervju med en LING: Shakil Mohammad
Share

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *