Navn: Erling Andre Flo

Alder: 31 år

Jobb/studie: Byggeleder på E18-prosjekt for Statens Vegvesen.
Uteksaminert fra Ling-studiet i 2011.

Jeg møter Erling etter årets fagdag for LING’ene. Han har brukt store deler av fagdagen til å forstyrre oss andre deltagere ved å skifte mellom taktfast hamre på datamaskinen og å smattre i telefonen i pausene. Etter å ha smugtittet over skulderen ser jeg noe må avklares med en forblendingsmur til et nytt kryss på E18. Nøyaktig hva klarer jeg ikke helt få med meg, men det klippes og limes fra kontrakter og arbeidstegninger. Jeg velger å stole på Erling, ikke bare fordi han er rasende dyktig i sitt fag, men også fordi vi jobber i samme etat og det er ansett som dårlig kotyme å dolke en kollega i ryggen. Tro det eller ei. 

– Hvordan er en typisk arbeidsdag for deg?

Jeg er hovedbyggeleder for et prosjekt på E18 i Kristiansand. Det er mye koordinering med å sørge for at alt går på skinner, og få ting tilbake på skinner om noe går galt. Jeg er knutepunktet mellom Vegvesen og entreprenør, og prøver holde meg orientert om det som skjer på byggeplassen. .
En må rett og slett sørge for at alt går knirkefritt og SVV får levert et bra prosjekt til rett pris. 

På spørsmål om hvor mye han har å rutte med kommer den gjengkjennbare latteren frem, og han spør om jeg vil ha med eller uten moms. Vi går for uten, selv om Vegvesenet ikke har fått momsretur på mange år. 

152 millioner kroner. Så det er en del, og det skal være ferdig om 6 måneder, men det blir bra. Bra kryss. Og fra ståstedet til en LING er det et drømmeprosjekt. Masse murer og kantstein, og nå venter vi bare på finværet før beplantingen kan starte. Sammen skal kravene til estetisk bruk av skifer og vegetasjon ramme inn 800 meter ekspressykkelvei, 4 motorveiramper, 2 store parkeringsplasser for pendlere og kollektivløsning. 

Selv om dagen i dag har gått med til å rette opp en forblendingsmur er det en del koordinering igjen før snoren kan klippes. 

-Hvordan har landskapsingeniørstudiet forberedt deg på arbeidslivet? 

Erling ser ut i luften, hmm. Han knoter en del, men etter en stund kommer han frem til en formulering med passe mengde klarspråk iblandet en liten dæsj svada.  


En blir bevisst det å fokusere på helheten til et anlegg, og hvordan det påvirker landskapet en arbeider i.
Det kan vi alle være enig i. 

-Er det noen fag på NMBU du har hatt spesielt stor nytte av i arbeidslivet?

Her blir det en del grubling, det er tross alt 9 år siden uteksaminering, og vi gikk i samme kull. Vi slår hodene sammen og prøver nøste oss tilbake til studieplanen 08-11. Etter febrilsk forsøk på restitusjon av de små grå kommer vi frem til at, nei, i grunn ikke. Ikke som vi husker navnet eller koden til i det minste. 

Men jeg elsket plantefagene, PHG var det? PGH?, samme det, det er bare så synd at jeg ikke får jobbet mer med det i dag. 

På et tidspunkt hadde jeg 600 sommerblomster stående i potter, halve melkekartonger og yoghurtbeger inne på min lille 30 kvadrats hybelleiligheten oppe i asylet. Flere stiklinger av popler jeg fikk av Ole Billing Hansen, ble ved hjelp av kjærlighet og omtanke dyrket frem over vinteren, kun for å transporteres på tog til Grimstad en vårdag. Ikke sikker på om de klarte seg, det må jeg sjekke da jeg kommer hjem. Rommet var også full av huskelapper for å pugge latinske plantenavn, det første jeg så da jeg våknet og siste jeg leste mens jeg pusset tennene om kvelden. For en tid. Ikke alle en husker i dag, men det kommer sikkert raskt tilbake. 

Og jordfagene var artig, men det går jo sammen med plantene. Husker vi planla å starte vår egen jordforedlingsbedrift. Kompostere alt, ble aldri noe av, vi endte i Statens Vegvesen begge to. 

Sånn kan det gikk.

Intervju med en LING: Erling Andre Flo
Share
Stikkord:         

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *