Navn
Bea Antoniewicz
Alder
32
Jobb/studie
Prosjektleder i Steen & Lund AS
Hvordan er din arbeidshverdag?
Som prosjektleder er min jobbhverdag ganske varierende og til tider hektisk. Spesielt nå på våren  går arbeidsoppgavene mine mest ut på å sørge for at alle kontrakter, mannskaper og biler og utstyr er på plass slik at vi kan starte sesongen på best mulig måte. Jeg deltar på befaringer, driftsmøter med kunder og holder orden i kontraktene. Prosjektene mine er alt fra store offentlig kontrakter til mindre jobber i private hager, og alle er like spennende å jobbe med. Jeg har ansvaret for en god gjeng på ca 30 faste ansatte og noe mer i sesong. Det er ganske givende og jeg blir så stolt av gjengen min når jeg ser at parkene rundt om skinner! I sesongen handler det mye om å være en støtte til rodelederne mine slik at vi før løst alle oppgaver i tillegg til at jeg følger opp økonomien i prosjektene.
Hvilke muligheter har landskapsingeniørstudiet gitt deg?
Min reise etter studiet har hittil vært helt fantastisk. Jeg startet som Trainee i Steen & Lund rett etter studiene. Det var to supre år hvor jeg var innom alle deler av firmaet og fikk et unikt innblikk i hvordan alt henger sammen. Denne erfaringen sammen med kunnskapen fra studiet har gjort at jeg har kunnet bidra med mye ulike oppgaver i firmaet og ha den rollen som jeg har i dag.
Jeg havnet etter hvert i NLI styret som nestleder og sitter nå som leder etter å ha tatt over for Ruben. Det å sitte i NLI styret må jeg si har gjort mye for meg. Det å komme i kontakt med ulike folk i bransjen og holde kontakt med andre linger er gull verdt! Jeg har også fått muligheten til å reise til København og holde et foredrag på Universitetet om LING utdannelsen her i  Norge, samt knytte nettverk både med danske og svenske linger. DET er gøy! Selv om jeg har totalt sceneskrekk er jeg likevel ganske ydmyk til å få en slik mulighet!
Jeg engasjerer meg mye for LING studiet og skal nå sitte i en høringsgruppe på NMBU som skal gjennom en ekstern vurdering av LING studiet. Nylig fikk jeg også en forespørsel om å sitte i juryen for prisen «Norges beste uterom» så her bare baller det på seg med mye gøy! Min oppfordring til alle linger der ute er å engasjere seg, selv om det bare er i det små – så dukker det opp store muligheter, garantert!
Er det noen fag på NMBU du har hatt spesielt stor nytte av i arbeidslivet?
Jeg startet på Landskapsingeniørstudiet uten noen form for bakgrunn innenfor grønt eller anlegg, så hele utdanningen har vært veldig nyttig for meg. Spesielt nyttig er nok kunnskapen jeg har fått om kontrakter og entrepriser. Jeg bruker også mye av kunnskapen fra TBA 270 og plantelære i hverdagen.
Det jeg kanskje savner, eller skulle ønske jeg hadde hatt på studiet er økonomi. Hoveddelen av mitt ansvar handler om nettopp dette , så her var jeg nok ganske svak til å begynne med.
Intervju med en LING: Bea Antoniewicz
Share

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *